Το 1ο περιφερειακό συνέδριο αναπτυξιακού ποδοσφαίρου «Το μέλλον παίζεται στο δικό μας γήπεδο» στην Άμφισσα

Το 1ο περιφερειακό συνέδριο αναπτυξιακού ποδοσφαίρου «Το μέλλον παίζεται στο δικό μας γήπεδο» συνδιοργανώνει η ΕΠΟ με την ΕΠΣ Φωκίδας στην Άμφισσα το τριήμερο 23-25 Φεβρουαρίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών και την επιστημονική συμβολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην εκδήλωση, που κατά κύριο λόγο θα φιλοξενηθεί σε αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας, καθώς επίσης στο μεγάλο αμφιθέατρο του τμήματος περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Άμφισσα, θα αναπτυχθεί πλούσια θεματολογία με επίκεντρο το παιδί.

Φλέγοντα ζητήματα διαχρονικού προβληματισμού, τα οποία απασχολούν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς/εκπαιδευτές όπως η ψυχική υγεία, τα φαινόμενα εκφοβισμού, η παιδική παχυσαρκία, θα αναλυθούν από μια ομάδα επιφανών προσκεκλημένων της Ομοσπονδίας και επιστημονικών συνεργατών.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει, επίσης, ποικιλία ψυχοκινητικών παιχνιδιών στο πλαίσιο αγωνιστικών δράσεων σε εξωτερικούς χώρους (κεντρική πλατεία) και μία μεγάλη έκπληξη: την ανάγνωση ποδοσφαιρικού παραμυθιού, το οποίο ανήκει στην εργογραφία του Ευγένιου Τριβιζά.

Το παραμύθι του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα εκδόθηκε επ’ ευκαιρία της συμμετοχής της Εθνικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2008 και φυσικά είχε ως έμπνευση την κατάκτηση του τίτλου από την Ελλάδα στην αμέσως προηγούμενη διοργάνωση, το 2004.

Η επιλογή δεν ήταν τυχαία, διότι στην πρωτεύουσα της Φωκίδας η ΕΠΟ θα κάνει τη σέντρα στη χρονιά-ορόσημο της 20ής επετείου από την κατάκτηση του EURO και στην Άμφισσα θα βρίσκονται οι πρωταθλητές Ευρώπης Ντέμης Νικολαΐδης, Τάκης Φύσσας, Βασίλης Λάκης.

Η πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου, εδράζεται στην αδήριτη ανάγκη για την ισόρροπη πρόοδο του αθλήματος, σε στέρεες βάσεις και στο πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι».

Η ΕΠΟ επενδύει σε μεγάλο βαθμό στις αναπτυξιακές ηλικίες, προκειμένου να διασφαλίσει το ισότιμο παιχνίδι και να δώσει σε όλους την ευκαιρία της συμμετοχής, μέσα σ’ ένα ποιοτικό περιβάλλον και μακριά από οιασδήποτε μορφής διαχωρισμό και καταστάσεις που τροφοδοτούν τη βία. Και αυτή η επένδυση είναι ίσως η πιο σημαντική για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας, γιατί όλες οι διεθνείς έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι όταν οι νέοι έχουν θετικές εμπειρίες από τις πρώτες τους επαφές με το παιχνίδι, τότε είναι πιο πιθανή η ενασχόλησή τους με αυτό ως ποδοσφαιριστές, προπονητές, επαγγελματίες, εθελοντές και φίλαθλοι.

Πατήστε ΕΔΩ για το πρόγραμμα του συνεδρίου

Πατήστε ΕΔΩ για να παρακολουθήσετε επί τόπου το συνέδριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ :
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Αφήστε μια απάντηση

P