ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

ΚΟΙΝ.: ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΑ

Κύριε Υφυπουργέ,

Η ΕΠΣ Φωκίδας, αναγνωρίζει πλήρως την προσπάθεια σας για την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των αθλητικών σωματείων και επιβραβεύει τον στόχο σας να στηρίξετε και να ενισχύσετε οικονομικά τα ερασιτεχνικά σωματεία.  Θα θέλαμε όμως να σας επισημάνουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σωματεία μας, αφού πολύ λογικά, γινόμαστε δέκτες των παραπόνων τους.

Τα ποδοσφαιρικά σωματεία, έχουν να επιχορηγηθούν από την πολιτεία για πάνω από μια δεκαετία και ταυτόχρονα βίωσαν, όπως όλοι μας, την μεγάλη οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα παρά πολλά ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία να έχουν αδρανοποιηθεί.  Οι παράγοντες που ακόμη και σήμερα στηρίζουν τα εναπομείναντα σωματεία, από μεράκι και αγάπη για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, έχουν ταλαιπωρηθεί απίστευτα μέσα σ’ αυτή την δεκαετία.

Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στους παράγοντες που συνεχίζουν να ασχολούνται και θεωρούν ότι τεχνηέντως τα δικαιολογητικά που καλούνται να προσκομίσουν είναι τόσα πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ώστε η όλη διαδικασία να είναι αποτρεπτική. Παρακαλούμε να δοθεί μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο και να υπάρξει πρόβλεψη επί των δικαιολογητικών που καταθέτει ένα αθλητικό σωματείο με δεδομένο αν είναι ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό.

Επίσης θα θέλαμε να τονίσουμε ότι υπάρχουν ιδιαιτερότητες που πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη, ειδικά για τα ερασιτεχνικά σωματεία όπως για παράδειγμα, η πρόσληψη προπονητών. Σε ένα Νομό είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει ο ικανός αριθμός προπονητών, ώστε να καλύψει τα ενεργά σωματεία.  Παρακαλούμε πολύ να δείτε, με ιδιαίτερη ευαισθησία, το θέμα των ερασιτεχνικών σωματείων ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός της στήριξης τους και να μην οδηγήσουμε τα ερασιτεχνικά σωματεία, που έχουν απομείνει, σε άρνηση αλλά πολύ περισσότερο σε διάλυση.

Πιστεύουμε ότι με συνεργασία, θέληση και προσπάθεια θα βοηθήσουμε τα ερασιτεχνικά σωματεία να ανακάμψουν και όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε την δύσκολη δεκαετία που εξόντωσε τα σωματεία μας.
Για ένα καλύτερο αύριο στον αθλητισμό με προσδοκίες, για να φέρουμε τους νέους πίσω στα γήπεδα να αθληθούν και όχι στις πλατείες να κάθονται.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία και ευελπιστούμε να αφουγκραστείτε τον ερασιτέχνη παράγοντα, την βάση του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ                                ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ :
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Αφήστε μια απάντηση

P